Wentelteefjes

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 el suiker
  • 2 dl melk
  • oud brood
  • pan met antiaanbaklaag
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Broodjes

Bereiding

  1. Snij dikke sneden van het brood. Scheid het eiwit van het eigeel. Eigeel in een kommetje doen, daar ook de melk en suiker bij. Goed kloppen met een klopper.

  2. Leg het brood in het mengsel en laat even liggen (niet te lang want dan wordt het brood wak). Boter in de pan, het vuur niet te hard zetten.

  3. Wanneer de boter gesmolten is leg je het brood erin. Dikke sneden moeten 4 minuten bakken aan elke kant, dunne sneden 2 minuten aan elke kant.

5

Average: 5 (2 stemmen)

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231

Wentelteefjes

1. Meet de ingrediënten perfect af.
2. Gebruik alleen oud brood.
3. Laat het brood niet te lang weken.
4. Het vuur niet te hoog zetten.