White Lady

Ingrediënten

  • 5 cl Gin (Bulldog)
  • 2½ cl cointreau
  • 2½ cl citroensap

Harry McElhone van Harry's American bar in Parijs mag waarschijnlijk de uitvinder van de White Lady genoemd worden. In de jaren 1920 publiceerde hij verschillende recepten voor deze cocktail. Het originele recept vermeldt crème de menthe, Cointreau en citroensap als ingrediënten. Pas in het derde recept gebruikt hij gin, Cointreau en citroensap. In 1930 nam Harry Craddock dit recept op in The Savoy Cocktail Handbook.Wat bartenders je ook proberen wijs te maken; het originele recept bevat geen eiwit.

Beginner
1 persoon
Minder dan 15 minuten
Frans
Cocktails

Bereiding

  1. Koel het glas voor met gepileerd of gemalen ijs.

  2. Doe de ingrediënten in het mixglas. Vul met ijs en sluit de Boston shaker. Shake krachtig.

  3. Verwijder het ijs uit het voorgekoelde glas. Zeef de cocktail in het glas.

  4. Serveer zonder ijs of garnituur.

0
Nog geen stemmen