Wortelcake muffins uit Het Lichaam van Coppens
Ingrediënten
-
1 banaan
-
2 eieren
-
2 el gesmolten kokosolie
-
1 kl vanille extract
-
100 ml amandelmelk
-
100 ml ahornsiroop
-
150 g havermeel
-
1 kl bakpoeder
-
1½ kl kaneel
-
¼ kl nootmuskaat
-
¼ kardemom
-
snufje zout
-
100 g fijngeraspte wortel
-
60 g walnoten, gehakt
-
extra walnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe alle natte ingredienten in de blender en blend tot een gladde massa.
Doe alle droge ingredienten in een ruime mengkom en meng zodat alles mooi verdeeld is.
Voeg de natte ingredienten toe aan de droge en meng tot alles een mooie gladde massa wordt.
Vet uw muffinvormpjes in met kokosolie.
Giet het beslag in de muffinvormpjes tot ze voor 3/4 gevuld zijn.
Werk af met stukjes walnoot.
Zet in de oven voor 18 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be