Gezonde kipcurry uit het Lichaam van Coppens

Ingrediënten

  • 80 g zilvervlierrijst
  • kip bouillonblokje
  • 250 g kipilet, in blokjes
  • 3 kl currypoeder
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 200 g champignons, in vier gesneden
  • platte peterselie of koriander
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teentje look, geperst
  • kokosolie om te bakken

In het Lichaam van Coppens bouwen Staf en Mattias hun lichaam om tot dat van een model. Met dank aan intensief trainen en een strikt dieet. Dit is één van hun gerechten.

Beginner
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verhit een pan op het vuur met 1 koffielepel kokosolie. Bak er de champignons in aan. Zet opzij.

  2. Kook de rijst gaar in 12 minuten samen met een bouillonblokje. Kook de laatste 4 minuten de courgette en wortelblokjes mee in hetzelfde water.

  3. Giet het kookvocht af.

  4. Voeg de champignons toe aan de rijst met wortel en courgette.

  5. Bak in tussentijd de knoflook een minuutje aan in een koekenpan met één koffielepel kokosolie.

  6. Voeg vervolgens de kippenblokjes toe en bak goudbruin. Kruid met een snufje kerriepoeder, peper en zout.

  7. Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje. Laat het even doorkoken. Voeg er daarna 3 kl currypoeder aan toe.

  8. Serveer de rijst samen met de kip curry. Werk af met platte peterselie of koriander.

0
Nog geen stemmen