Zalm in sojamarinade

Ingrediënten

  • 100 gr peultjes
  • 1 rode paprika
  • 100 gr kastanje-champignons
  • 50 gr taugé
  • 1 teen knoflook
  • ½ chilipeper
  • 1 el sesamolie
  • zonnebloemolie
  • peper

marinade

  • sap van 1/2 citroen
  • 4 el sojasaus
  • stukje verse gember van 1 cm
  • 1 teen knoflook
  • 6 el olijfolie
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm

Bereiding

  1. Voor de marinade meng je het citroensap met de sojasaus en de olijfolie. Hak de gember en de knoflook fijn en meng dit door de marinade. Breng de marinade op smaak met wat peper en leg de moten zalm hierin.

  2. Laat de zalm minimaal een uurtje marineren, maar het liefst een nacht.

  3. Was de groentes. Snijd de paksoi in stukken, de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en hak de knoflook en de rode peper fijn.

  4. Laat een grillpan heet worden en zet een wok op het vuur.

  5. Gril de zalmfilets in ongeveer 3 minuten per kant gaar. Je hoeft geen extra olie toe te voegen, omdat deze in de marinade verwerkt is. De zalm is het lekkerst als deze vanbinnen nog een beetje rosé is.

  6. Verdeel wat olijfolie in de wok en bak de knoflook en de rode peper aan. Voeg daarna de paprika, de peultjes en de champignons toe. Bak deze kort aan en voeg dan de paksoi en de taugé toe en bak nog even kort mee. Breng de groentes nog wat op smaak met een scheutje sojasaus en sesamolie.

  7. Serveer de zalm met de wokgroentes.

0
Nog geen stemmen

Het voedselzandloper kookboek

Recepten 
Pauline Weuring en Kris Verburgh
Uitgeverij 
Prometeus
ISBN 
978 90 351 4107 0
Meer info over het boek >>>