Zalm in een korstjasje

Ingrediënten

 • 1 hele zalm van 900 à 1000 gr
 • 2 eieren
 • 400 gr bladerdeeg (bij de bakker te kopen)
 • peper en zout
Gevorderde
6 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Ontschub de vis en verwijder de ingewanden (laat de kop eraan). Maak de binnenkant zorgvuldig schoon.

 2. Breng 2 liter water aan de kook. Leg de vis op een rooster en leg het rooster op een diepe schaal. Giet het kokende water over de vis (behalve over de kop) en verwijder het vel. Draai de zalm om en herhaal deze handeling. Dep droog met keukenpapier en kruid de binnenkant met peper en zout.

 3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Bestrooi uw werkoppervlak met bloem.

 4. Kluts de eieren in een kommetje. Rol twee derde van het deeg uit tot een rechthoek van 36 bij 14 centimeter van ongeveer 3 millimeter dik. Leg het deeg op de bakplaat en schik de zalm erop. Kruid met peper en zout. Vouw de randen van het deeg enkele centimeters dubbel en strijk het eimengsel er met een kwastje op.

 5. Rol het resterende deeg uit tot een rechthoek van 30 bij 10 centimeter van 4 millimeter dik. Schik op de vis en druk de randen goed aan op de onderste randen met ei. Snijd overtollig deeg weg volgens de vorm van de vis. Teken met een mes de kop, de staart en de schubben na. Smeer het geheel grondig in met ei.

 6. Zet de bakplaat 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C (thermostaatstand 6). Smeer opnieuw ei op het deeg en zet 45 minuten in de oven.

 7. Haal de bakplaat uit de oven en laat de zalm 10 minuten rusten. Schik op een schaal en dien warm op.

0
Nog geen stemmen

Vollmer, Chardonnay 2010 (Mendoza, Argentinië)

Carrefour €4,42

Spotgoedkope Chardonnay, met vooral tropisch fruit (ananas, mango), meloen en nouga. Zeer romig en rijp.