Zomertip: heerlijke sangria met gin en cava

Ingrediënten

  • gin
  • triple sec
  • 1 fles cava of andere droge schuimwijn
  • ½ l sinaasappelsap
  • 1 handvol aardbeien
  • 1 handvol druiven
  • 1 sinaasappel
  • munt of bloempjes ter versiering
  • ijsblokjes
  • 1 karaf

De zomerdrank bij uitstek is ongetwijfeld de sangria. Er bestaan vele variaties, maar wij maken een eigen hippere verise. Minstens even lekker als de echte. Gin, cava en lekker veel fruit, kan niet slecht zijn!

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Spaans

Bereiding

  1. Neem een kan en vul één derde met ijsblokjes.

  2. Voeg gin en triple sec (of cointreau) naar smaak toe.

  3. Giet er het sinaasappelsap bij. 

  4. Snij een sinaasappel en een citroen in schijven. Snij de aardbeien in twee. Was de druiven. Voeg al het fruit toe.

  5. Vul op met cava, prosecco of een andere schuimwijn.

  6. Roer even om en serveer. Versier eventueel met eetbare bloempjes of takjes munt.

0
Nog geen stemmen