Bouletten met puree en gruyère
Ingrediënten
Bouletten
-
2 uien
-
platte peterselie
-
1 kg gemengd gehakt (kalf-varken)
-
2 eieren
-
3 el paneermeel
-
boter
-
peper & zout
-
gruyère
-
400 ml witte wijn
Puree
-
1 ei
-
scheutje melk
-
250 gr boter
-
1 kg aardappelen
Bereiding
Kook de aardappelen in gezouten water en rasp de muskaatnoot erover.
Voeg wat gruyère, 2 eetlepels paneermeel, een gehakte ui, 2 eieren, geraspte muskaatnoot en wat peper en zout toe aan het gehakt.
Was de kruiden en dep ze droog. Verwijder de takjes van de platte peterselie en hak de blaadjes fijn. Snij de verse rozemarijn mooi fijn.
Doe wat boter in de pan en laat die goed opwarmen. Vermeng het gehakt met het kruidenmengsel. Rol het gehakt tot 8 mooi geproportioneerde gehaktballen en leg ze in de pan. Draai om wanneer ze goed aangebakken zijn.
Snij de ajuin doormidden en vervolgens in fijne reepjes. Strooi de ajuin over de gehaktballen en laat alles 10 min. verder sudderen met het deksel op de pot.
Snij de pijpajuin en radijsjes op gewenste grootte. Giet de aardappelen af en breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout. Stamp de gekookte aardappelen tot puree. Vermeng met een goede klont boter, 1 ei, een scheutje melk, voeg er de pijpajuin en radijsjes aan toe.
Haal het overtollige vet uit de pan. Deglaceer met de witte wijn en laat inkoken.
Giet de vleesjus over de gehaktballen en serveer met de puree.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be