Traditionele pasta carbonara & Pornstar Martini cocktail
Ingrediënten
voor de pasta
Voor de cocktail (per persoon)
-
20 ml wodka
-
40 ml vermout
-
60 ml passievruchtensap
-
1 passievrucht
-
½ limoen
-
1 eiwit
-
20 ml suikerwater
Bereiding
Snij de pancetta in stukjes. Bak langzaam krokant in een hete pan. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Breek de eieren in een pot. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rasp de kaas.
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Voeg een scheut olijfolie en de pasta toe. Kook de pasta al dente.
Giet de pasta af. Spoel niet, maar doe dadelijk terug in de pot.
Meng al roerend het losgeklopte ei, de kaas en de pancetta onder. Werk af met extra geraspte kaas.
Voor de cocktail: doe wodka, vermouth, passievruchtensap, limoensap, eiwit en suikerwater in een shaker. Voeg ijsblokjes toe.
Shake goed.
Zeef in een cocktailglas.
Werk af met een stukje passievrucht.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be