Gefrituurde gehaktballetjes

Ingrediënten

gehakballetjes

  • 500 gr varkensgehakt
  • ½ ajuin (versnipperd)
  • 1 teentje look (versnipperd)
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 3 lepels rundsbouillon
  • 1 lepel vers gehakte peterselie
  • bloem

voor het paneren

  • 1 losgeklopt ei met een beetje water
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Neem het gehakt en voeg hier ei, sjalot, ajuin, look, peterselie en 1 eetlepel rundsbouillon aan toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  2. Meng alles goed door elkaar en maak er balletjes van.

  3. Rol de balletjes door de bloem.

  4. Breng water aan de kook met hierin 2 eetlepels rundsbouillon, kook de gehaktballen hierin gedurende 4 à 5 min.

0
Nog geen stemmen

Gefrituurde gehaktballetjes

1. Gebruik varkensgehakt
2. Voeg geen brood of paneermeel toe aan het gehakt
3. Draai kleinere ballen
4. Bij het paneren: draai ze eerst door de bloem