Garnalenstoemp met gefrituurd ei

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes 15 tot 20 minuten in de garnalenbouillon.

  2. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de slagroom en het fijngehakte bieslook toe. Roer goed. Breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Voeg de boter en het citroensap toe. Roer dan de garnalen onder de puree.

  3. Breek een ei in hete arachide- of maïskiemolie en frituur het. Zorg ervoor dat het eiwit goed rond de eierdooier zit, zodat die niet te gaar wordt. Het ei is klaar als het eiwit goudgeel wordt, ongeveer na 1 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Serveer de garnalenstoemp met het gefrituurde ei.

0
Nog geen stemmen

Stoemp 2!

Auteur

Marc Van Staen met Albert Verdeyen

Uitgeverij

Lannoo

Fotografie

Stefan Jacobs

ISBN

978-90-209-9788-0