Kroepoek van ui met kruidige gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt
  • verse kruiden
  • 1 l groentebouillon
  • 100 gr zilveruitjes
  • rietsuiker

Kroepoek

  • 50 gr rijst
  • 100 gr water
  • 50 gr jus van ui
  • 50 gr jus van olijf
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Meng al de ingrediënten voor de kroepoek en kook tot alles gaar is. Mix fijn. Smeer dun uit op een bakplaat en laat drogen gedurende een aantal dagen op een warme plaats. Breek en frituur daarna krokant in een friteuse.

  2. Pel de zilveruitjes, bak ze goudbruin in een pan en bestrooi met oxfam rietsuiker. Laat even karamelliseren.

  3. Meng het gehakt met fijngesneden kruiden en breng op smaak met munt en peterselie. Maak gelijkmatige bolletjes. Breng de groentebouillon aan de kook en doe hierin de balletjes. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Haal ze uit de bouillon en droog op een stukje keukenpapier. Bak ze mooi goudbruin.

  4. Droog de kappertjes en frituur ze gedurende één min op 180°. Serveer alles in de kroepoek met verse kruiden uit de tuin.

0
Nog geen stemmen