Gefrituurde inktvis met tartaarsaus
Ingrediënten
-
4 el bloem
-
24 inktvisringen
-
2 eieren
-
2 el bier
tartaarsaus
-
1 ei
-
1 el mosterd
-
2 el water
-
2 el azijn
-
5 dl arachideolie
-
1 sjalot, fijngesneden
-
1 hardgekookt ei, fijngesneden
-
1 el kappertjes, fijngesneden
-
1 el peterselie, fijngesneden
Bereiding
Meng 2 eigelen onder het bier en de bloem. Klop de eiwitten en meng ze onder de eigelen. Haal de gekruide inktvisringen door dit mengsel en bak ze in de frituurpan op 180 graden gedurende 2 a 3 minuten aan elke kant.
Maak mayonaise (ei, mosterd, azijn en olie) en voeg er de sjalot, het ei, de kappertjes en de peterselie aan toe. Serveer de inktvisringen met tartaarsaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be