Gefrituurde inktvis met tartaarsaus

Ingrediënten

  • 4 el bloem
  • 24 inktvisringen
  • 2 eieren
  • 2 el bier

tartaarsaus

  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 2 el water
  • 2 el azijn
  • 5 dl arachideolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 hardgekookt ei, fijngesneden
  • 1 el kappertjes, fijngesneden
  • 1 el peterselie, fijngesneden
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Meng 2 eigelen onder het bier en de bloem. Klop de eiwitten en meng ze onder de eigelen. Haal de gekruide inktvisringen door dit mengsel en bak ze in de frituurpan op 180 graden gedurende 2 a 3 minuten aan elke kant.

  2. Maak mayonaise (ei, mosterd, azijn en olie) en voeg er de sjalot, het ei, de kappertjes en de peterselie aan toe. Serveer de inktvisringen met tartaarsaus.

0
Nog geen stemmen