Kip met fruitsaus

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • ½ verse ananas
  • 2 appelsienen
  • sap van 2 appelsienen
  • verse boter
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 th l kerriepoeder
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el maggy kippenbouillon
  • 2 dl water
  • peper en zout
  • verse koriander
  • ½ dl kokosmelk
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Neem de ananas, verwijder de schel en snij in blokjes.

  2. Verwijder de schil van 2 appelsienen en snij het vruchtvlees eruit tussen de velletjes.

  3. Smelt boter in een kookpotje.

  4. Stoof het fruit hierin aan.

  5. Voeg de suiker toe en blus met witte wijnazijn.

  6. Kruid met bouillon, peper, zout en kerriepoeder.

  7. Overgiet met water en laat ongeveer 10 min garen.

  8. Bak de kipfilets aan met wat boter in een antikleefpan.

  9. Mix de saus met een staafmixer tot deze mooi glad is.

  10. Giet de kokosmelk erbij en roer door.

  11. Versier met koriander en kerriepoeder.

0
Nog geen stemmen

Kip met fruitsaus

1. Pel de appelsien ‘à vif’
2. Stoof het fruit eerst aan in boter
3. Mix de saus lang genoeg