koriander

koriander

Koriander is een erg populair kruid in vele keukens: de Midden-Oosterse, Mediterraanse, Indiase, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse keuken. Alle delen van de plant zijn eetbaar, van de wortels, het zaad, de blaadjes tot de stengels. Er is echter wel een groot smaakverschil tussen het zaad en de blaadjes, dus let in een recept steeds goed op wat er aangeduid staat als ingrediënt. De zaadjes zijn ook in poedervorm verkrijgbaar.

Koriander heeft een zeer uitgesproken smaak, en er zijn liefhebbers, maar ook mensen die de smaak totaal niet weten te appreciëren, die kennen er wel eens een ‘zeepsmaak’ aan toe. Wees dus steeds voorzichtig met het gebruik van koriander als je kookt voor gasten!

Bewaartip

Koriander kan je gemakkelijk zelf kweken op je balkon in een ruime pot. Geef de plant steeds genoeg water. Afgesneden blaadjes zijn slechts enkele dagen te bewaren in de koelkast. Je kan ze eventueel ook fijnsnijden en in de diepvries bewaren.

Recepten