Paaseieren

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Snij de chocolade in gelijke stukken. Laat deze gelijkmatig au bain-marie smelten tot een temperatuur van 40°C. Je voelt dit met je vinger. De chocolade moet iets warmer dan je lichaamstemperatuur zijn. Breng de chocolade terug tot 29°C (voor melkchocolade).

  2. Hiervoor giet je de chocolade op een marmeren blad of op een inox blad. In vaktermen heet dit tableren (op een koud vlak brengen en constant met een palletje bewegen). Vul de vormen volledig met de chocolade en giet het overtollige er terug uit. Neem bakpapier en leg de vorm er omgedraaid op. Laat 15 minuten rusten en opstijven.

  3. Schraap nu alle randen van de vorm af met een palletje. Plaats de vorm in de koelkast gedurende 30 minuten en laat de eieren volledig opstijven. Haal de chocoladevormen uit de vormen.

  4. Leg beide helften van de eieren even kort in een antikleefpan zodat de rand een klein beetje smelt en kleef dan de twee helften tegen elkaar.

0
Nog geen stemmen