Pizza met parmaham
Ingrediënten
-
pizzamix (2 zakjes van 220 gr)
-
250 ml lauw water
-
olijfolie
-
16 el passata
-
10 champignons
-
½ gele, rode en groene paprika
-
12 plakjes harde mozzarella
-
1 tomaat
-
4 zongedroogde tomaten
-
8 el hamblokjes
-
12 sneetjes parmaham
-
2 el PH Italian Mix
-
8 el geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 250°C. Doe de pizzamix in een kom en giet het water erbij. Kneed stevig met de handen en verdeel in 4 bollen. Rol het deeg uit met een deegrol.
Besmeer de ovenplaat met een beetje olijfolie. Leg het deeg erop. Smeer de passata erop en laat de randen vrij. Snij de champignons in schijfjes en leg ze erop. Snij de paprika’s in gelijke fijne schijven en schik ze op de pizza. Leg de schijven mozzarella, hamblokjes en parmaham erop. Overstrooi met geraspte kaas en zet in een voorverwarmde oven van 250°C.
Laat 4 à 5 minuten onderaan in de oven bakken. Ontpit de tomaat en snij in blokjes. Haal de pizza uit de oven, en strooi de tomatenblokjes erover. Zet nog 1 minuut terug in de oven onder de grill.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be