Risotto met Parmaham, pompoen, Gorgonzola en salie
Ingrediënten
-
1 fijngehakte ui
-
1 teentje geperste knoflook
-
3 el olijfolie
-
20 gr salieblaadjes
-
200 gr risotto rijst
-
200 gr in blokjes gesneden pompoen
-
50 ml witte wijn
-
550 ml groentebouillon
-
50 gr Gorgonzola Piccante
-
4 sneetjes Parmaham
-
zout en gemalen zwarte peper
Bereiding
Stoof de ui en knoflook in 2 eetlepels olijfolie tot ze zacht zijn. Hak de helft van de salie en voeg toe aan de uien.
Voeg de risotto rijst aan de uien toe, vervolgens de pompoenblokjes. Roer en bak het mengsel gedurende 3 minuten. Voeg de witte wijn toe en roer hij gereduceerd is. Voeg langzaam de groentebouillon toe, blijf roeren tot het vocht is geabsorbeerd.
Voeg de Gorgonzola toe en roer tot hij bijna volledig gesmolten is. Kruid bij met peper en zout indien nodig.
Bak de resterende blaadjes salie in een beetje olijfolie tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de risotto op de borden en werk af met een beetje krokante salie en een sneetje Parmaham.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be