Lentequiche met geitenkaas, prei en Parmaham

Ingrediënten

  • 200 gr kant-en-klaar uitgerold kruimeldeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 300 gr gewassen en gesneden prei
  • klontje boter
  • 4 losgeklopte eieren
  • 200 ml dubbele room
  • 50 ml witte wijn
  • 100 gr geitenkaas, verkruimeld
  • 2 plakjes Parmaham, in stukken gescheurd
  • zout en geplette zwarte peper
Beginner
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C Vet een taartvorm in van 23cm en leg het kruimeldeeg in de vorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg, snij het overtollige deeg van de randen af en vul de vorm met bakbonen. Plaats in de oven voor 15 minuten, verwijder de bonen, bestrijk het deeg met het losgeklopt ei en plaats de taartvorm opnieuw in de oven voor 5 tot 10 minuten tot de korst goudgebakken is.

  2. Stoof ondertussen de prei zachtjes met een klontje boter gedurende 10 minuten totdat deze zacht wordt, kruiden en druk droog met een vel keukenrol.

  3. Meng de eieren met de room, de witte wijn en een beetje zout en peper.

  4. Leg de prei, geitenkaas en Parmaham in de taartvorm. Giet het roommengsel over de preivulling en bak in de oven gedurende 30-35 minuten tot de taart stevig en goudbruin is.

  5. Laat 15 minuten rusten voor het opdienen.

0
Nog geen stemmen