Sinaas-advocaat mousse
Ingrediënten
-
10 gr gelatine
-
2 dl advocaat
-
4 dl vers geperste appelsiensap
-
40 gr kristalsuiker
-
2 eigelen
-
2 eiwitten
-
60 gr kristalsuiker
-
1 dl volle room
Bereiding
Week de gelatine in koud water.
Giet het appelsiensap samen met de 40 gr suiker in een kookpot en zet op een hoog vuur.
Snij de zeste van ¼ appelsien en voeg toe. Kook in tot de helft (2 dl) en zet van het vuur.
Wring de gelatineblaadjes uit en smelt ze al roerend in het sap.
Voeg de advocaat toe, roer door en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
Klop de eigelen op met 30 gr suiker.
Klop de eiwitten op met 30 gr suiker.
Klop de room stijf.
Doe eerst de opgeklopte eigelen bij het afgekoelde sap. Roer vervolgens de opgeklopte eiwitten erdoor. Voeg de opgeklopte room toe en roer voorzichtig door.
Laat 1u afkoelen in de koelkast.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be