Sinaas-advocaat mousse

Ingrediënten

  • 10 gr gelatine
  • 4 dl vers geperste appelsiensap
  • 40 gr kristalsuiker
  • 2 eigelen
  • 2 eiwitten
  • 60 gr kristalsuiker
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water.

  2. Giet het appelsiensap samen met de 40 gr suiker in een kookpot en zet op een hoog vuur.

  3. Snij de zeste van ¼ appelsien en voeg toe. Kook in tot de helft (2 dl) en zet van het vuur.

  4. Wring de gelatineblaadjes uit en smelt ze al roerend in het sap.

  5. Voeg de advocaat toe, roer door en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.

  6. Klop de eigelen op met 30 gr suiker.

  7. Klop de eiwitten op met 30 gr suiker.

  8. Klop de room stijf.

  9. Doe eerst de opgeklopte eigelen bij het afgekoelde sap. Roer vervolgens de opgeklopte eiwitten erdoor. Voeg de opgeklopte room toe en roer voorzichtig door.

  10. Laat 1u afkoelen in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

Sinaas-advocaat mousse

1. Laat het sinaasappelsap inkoken
2. Gebruik meer gelatine
3. Week de gelatine in koud water
4. Voeg de opgeklopte eigelen en eiwitten toe en room