Zalmtaart

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • 50 gr echte boter
  • 50 gr bloem
  • 400 ml melk
  • 1 el Maggi PH visbouillon
  • 1 teentje look, versnipperd
  • 75 gr gemalen cheddar
  • 550 gr zalm uit blik (uitgelekt)
  • sap van ½ citroen
  • 1 dl room
  • 2 eitjes
  • 1 eierdooier
  • gehakte peterselie
  • peper en zout
  • 50 gr gemalen cheddar
Beginner
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Leg het deeg in een taartvorm en druk de randen aan.

  2. Snij het overtollige deeg af.

  3. Leg boterpapier op het deeg en vul met droge bonen.

  4. Bak het deeg voor op 180°C gedurende 10 min.

  5. Haal het papier met bonen eraf en bak nog 7 min. extra op 180°C.

  6. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed door.

  7. Giet de melk er al roerend bij.

  8. Voeg de bouillon en look toe.

  9. Doe de gemalen cheddar (75 gr), de zalm en het citroensap erbij en roer door.

  10. Doe de eieren, eierdooier en room in een aparte pot en roer door.

  11. Giet dit bij het zalmmengsel en voeg de peterselie toe.

  12. Kruid met peper en zout en roer goed door.

  13. Haal het deeg uit de oven en giet de vulling erin.

  14. Overstrooi met gemalen cheddar (50 gr).

  15. Zet 20 min. in een oven van 180°C.

0
Nog geen stemmen

Zalmtaart

1. Bak het deeg 2x voor
2. Geen sap van zalm gebruiken
3. Voeg eieren en room toe