Gesuikerde omelet
Bereiding
Klop 2 eiwitten samen met 3 eetlepels suiker op tot een stevige massa. Voeg er 1 eetlepel maïzena aan toe.
Doe een beetje melk op de stoomplaat en maak schuimpjes. Stoom dit eiwitschuim gedurende 1 minuten op 70° C. Maak van de suiker en het water een karamel (Roer niet, maar draai alleen met de pan. Pas op, dit is zéér gevaarlijk!).
Meng de rest van de eieren met de room en 2 eetlepels suiker. Bak vervolgens fijne omeletjes en snijd ze in reepjes. Schik de reepjes in een bord dat bedekt werd met frambozen. Besprenkel dit met het sap van de citroen en strooi er de poedersuiker overheen.
Schik er ten slotte een bolletje vanille-ijs, de geraspte citroenschilfers en een eiwitschuimpje bovenop. Besprenkel met de karamel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be