Heikki Verdurme
Rauwe zalm met spaghetti van courgette
Ingrediënten
-
1 stevige, lange courgette
-
1 bosje bladpeterselie
-
1 citroen (sap)
-
200 gr rauwe zalm (dunne plakjes)
-
hazelnootolie
-
peper
-
1 el roze gedroogde besjes
Bereiding
Schil de courgette over de hele lengte met een speciale dunschiller met tandjes, zodat je fijne slierten krijgt. Doe de slierten in een kom. Hak de bladpeterselie fijn en voeg ze bij de courgetteslierten.
Vinaigrette Meng 6 eetlepels hazelnootolie, citroensap, fleur de sel en peper. Giet de helft van de vinaigrette bij de courgetteslieren, behoud de andere helft om straks over de zalm te dresseren. Zet de kom met de courgetteslierten in de ijskast, waar ze intussen kunnen marineren.
Wanneer de gasten er aankomen: Verdeel de zalm over de borden en schik in het midden de courgetteslierten. Dresseer nog wat vinaigrette over de zalm en strooi er de roze gedroogde besjes over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be