Rauwe zalm met spaghetti van courgette

Ingrediënten

  • 1 stevige, lange courgette
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen (sap)
  • 200 gr rauwe zalm (dunne plakjes)
  • hazelnootolie
  • peper
  • 1 el roze gedroogde besjes
Beginner
2 personen
Minder dan 15 minuten
Scandinavisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Schil de courgette over de hele lengte met een speciale dunschiller met tandjes, zodat je fijne slierten krijgt. Doe de slierten in een kom. Hak de bladpeterselie fijn en voeg ze bij de courgetteslierten.

  2. Vinaigrette Meng 6 eetlepels hazelnootolie, citroensap, fleur de sel en peper. Giet de helft van de vinaigrette bij de courgetteslieren, behoud de andere helft om straks over de zalm te dresseren. Zet de kom met de courgetteslierten in de ijskast, waar ze intussen kunnen marineren.

  3. Wanneer de gasten er aankomen: Verdeel de zalm over de borden en schik in het midden de courgetteslierten. Dresseer nog wat vinaigrette over de zalm en strooi er de roze gedroogde besjes over.

0
Nog geen stemmen

Mijn Pure Keuken 1

Auteur:
Pascale Naessens
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020926651