Chinese Kippensoep

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 1 teentje look
  • 2 shiitakes
  • peper en zout
  • 2 jonge ajuinen
  • 1 l kippenbouillon
  • witte sherry
  • 1 el sojasaus
  • ½ chilipeper
  • handvol koriander
  • handvol reepjes gepocheerde kip
  • vermicelli
  • 1 el boter
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Snijd de courgette en wortel in julienne. Hak de look in kleine stukjes.

  2. Laat de pan heel heet worden en smelt er een lepel boter in. Zorg dat je vetstof niet bruin wordt. Doe de wortel en courgette in de hoge pan. Snijd de shiitakes, verwijder eerst de stengel. Voeg het bij de courgette en wortel. Kruid met peper en zout.

  3. Hak de jonge ajuintjes zo fijn mogelijk. De look en de ajuin mogen bij in de pan.

  4. Voeg de witte sherry en sojasaus bij de kippenbouillon en blus de groenten ermee. Voeg een halve chilipeper toe, gesneden in kleine stukjes.

  5. Laat sudderen gedurende 5 min. Voeg nog wat reepjes gepocheerde kip en vermicelli's bij de soep. Hak een beetje koriander en doe deze in de soep. Dien op.

1

Average: 1 (1 stem)