Gemarineerd rundsvlees, Chinese spinazie en gebakken rijst
Ingrediënten
-
900 g entrecote
voor de marinade
-
200 ml sojasaus
-
3 el honing
-
2 el rijstazijn (mirin)
-
1 el zwarte peper
-
2 tenen look
-
2 cm gember
-
½ kiwi
-
½ ajuin
-
2 el sesamolie
voor de spinazie
-
400 g Chinese spinazie
-
1 el oestersaus
-
1 teen look
-
1 el sojasaus
-
2 el arachideolie
voor de rijst
Bereiding
Bewerk het vlees langs beide kanten met een achterkant van het mes. Zo maak je het malser.
Snij het in lapjes en schik op een ovenschaal.
Schil en snij gember fijn. Pers een teentje look. Rasp een halve kiwi en een halve ajuin. Meng alles voor de marinade. Giet over de lapjes vlees en laat 25 tot 30 minuten marineren.
Breng rijst aan de kook. Laat afkoelen.
Zorg dat de rijst volledig afgekoeld is. Bak in 2 eetlepel arachideolie met fijngesneden ajuin. Voeg wat fijngesneden lente-ui toe. Werk af met wat geroosterd sesamzaad, rijstazijn en grof gehakte koriander en een beetje sojasaus.
Was en spoel de spinazie. Stoom de spinazie, maar zorg dat ze nog beetgaar is.
Stoof ze aan in wat arachideolie met een eetlepel oestersaus, sojasaus en look.
Grill het vlees langs beide kanten. Hou het eventueel wat warm in de oven.
Serveer alles in rijstkommetje. Werk af met koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be