Chinese kipkroketten
Bereiding
Kook de kip en haal het vlees eraf.
Smelt boter in een kleefpan. Snij de sjalot, paprika, sojascheuten en champignons in kleine blokjes en bak ze in de pan. Doe de stukjes kip mee in de pan en bak ze even mee aan. Blus met de kippenbouillon en haal van het vuur.
Maak de roux: smelt de 30 gr boter in een kookpotje, doe de 30gr bloem erbij en roer stevig door. Giet de bouillon door een zeef bij de roux en roer goed door. Kruid met peper, zout en currypoeder en doe de kip met groentjes erbij.
Week de gelatine even in koud water, doe de geweekte blaadjes mee in de pot en roer door.
Maak de liaison: meng de 1/2 dl room met 1 eigeel en wat water en doe mee in de kookpot. Roer goed door en kruid nog wat bij naar smaak. Giet in een ovenschotel en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Snij de gewenste vormen uit de vulling om te paneren. Draai de vorm door de bloem, door het eigeel met water en dan door het paneermeel. Draai ze nogmaals door het eigeel met water en door het paneermeel.
Frituur ze 4 à 5 min op 180°C tot ze bruin zijn
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be