Gebakken Chinese rijst met erwtjes en gember

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een grote, vuurvaste braadpan. Voeg de kool en gember toe en laat al roerend 1-2 minuten bakken tot de kool net gaar is. Breng op smaak met zeezout, voeg de Chinese rijstwijn toe en meng alles door elkaar.

  2. Voeg de rijst toe en meng zodat hij met de olie bedekt wordt. Voeg 435 ml koud water toe, breng aan de kook, dek af en zet 20 minuten in de oven. Haal uit de oven, roer de erwtjes erdoor, bedek opnieuw, zet opzij en laat nog 10 minuten stomen.

  3. Maak de rijst los met een vork of eetstokjes en bestrooi met de koriander voor het opdienen.

0
Nog geen stemmen