Macarons gevuld met verse geitenkaas uit Ozo en een kern van framboos, afgewerkt met framboos en limoen

Lisa Calcus

Vermeng de geitenkaas met 1 eetlepel suiker, een snuifje Jamaicaanse peper, de room en de gehakte koriander. ...
Ingrediënten: roze macaronschelpen, verse geitenkaas, Jamaïcaanse peper, room, verse koriander
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Peer, espuma van Griekse yoghurt, roquefort en sabayon van Hoegaarden

Gemarineerde peer: Giet een half flesje Hoegaarden in een pannetje, voeg citroen en limoensap, rasp van citroen, ...
Ingrediënten: stevige peren, Griekse yoghurt, Hoegaarden, schilfers van Roquefortkaas, rasp van citroen, limoen en bloedappelsien
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 1 personen

Speculaasbuche, caramel en sinaasappel

Claudia Allemeersch

Speculaas grof breken. Room opkloppen, niet al te vast. ...
Ingrediënten: speculaas, volle room, griessuiker, eieren, dooiers
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Variatie op zwartewoudtaart met bosvruchten

MasterChef

Bosvruchtenmousse: Verwarm de bosvruchtenpuree. Voeg de room, violetsuiker en azijn toe. Voeg de geweekte gelatine ...
Ingrediënten: bosbessenpuree, room, violetsuiker, gelatine, melkchocolade
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen