Variatie op zwartewoudtaart met bosvruchten
Ingrediënten
Bosvruchtenmousse
-
150 gr bosbessenpuree
-
90 gr room
-
75 gr violetsuiker
-
5 gr gelatine
-
325 gr melkchocolade
-
350 gr room (lobbig geklopt)
-
2 el Cabernet-sauvignonazijn
-
kruimeldeeg
-
verse bosaardbeien, frambozen, zwarte bessen
-
takje dille
Yoghurtmousse
-
70 gr bloemsuiker
-
150 gr Griekse yoghurt
-
150 gr mascarpone
-
3,5 gr gelatine
-
150 gr room (lobbig geklopt)
-
20 gr rabarbersap
Bereiding
Bosvruchtenmousse: Verwarm de bosvruchtenpuree. Voeg de room, violetsuiker en azijn toe. Voeg de geweekte gelatine er aan toe, neem pan van het vuur. Smelt de chocolade au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is meng je voorzichtig de bosvruchtenmassa er onder. Laat de massa afkoelen tot een graad of 40 - 50° en meng de lobbige room eronder. Zet de mousse in de koelkast.
Bak de kruimeldeeg af in de oven in gewenste vorm.
Yoghurtmousse: Meng yoghurt en mascarpone en bloemsuiker tot gladde massa. Verwarm het rabarbersap en doe er de uitgeknepen gelatine bij. Meng de rabarbersap met het yoghurt/mascarpone mengsel. Voeg limoensap toe aan massa. Spatel er voorzichtig de lobbige room onder, bewaar in koelkast. Gebruik de overgebleven frambozencoulis van het voorgerecht voor de dessert afwerking.
Afwerking: Vul de kruimeldeegvormpjes met de chocolade mousse. Versier met bosvruchten en een klein beetje limoenzeste, dille (klein beetje) en citroenmelisse. Spuit de yoghurtmousse naast het gebakje en werk af met de frambozencoulis. Bestrooi eventueel met klein beetje bloemsuiker.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be