Opgevuld varkenshaasje met spek en geitenkaas op de barbecue van TJOP’s

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • enkele plakjes spek
  • 150 g romige geitenkaas
  • 100 g Zongedroogde tomaatjes
  • 2 Italiaanse kruiden
  • Peper
  • Zout

Tijdens de zomer kapen Karel en Birger van TJOP's VTMKoken.be. Elke week geven ze een snel en eenvoudig barbecuegerechtje prijs. Dit keer maken ze een opgevuld varkenshaasje. Ze leggen er zongedroogde tomaatjes, romige geitenkaas en Italiaanse kruiden tussen, maar je kunt volledig opvullen naar eigen smaak en voorkeur!

 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verhit de barbecue op 180°C.

  2. Snijd eerst de zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes.

  3. Maak vervolgens een snee doorheen de lengte van het varkenshaasje, maar snijd het net niet volledig door.

  4. Leg het varkenshaasje open en beleg met romige geitenkaas.

  5. Verdeel er nu de stukjes zongedroogde tomaatjes over.

  6. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en voeg nog wat peper en zout toe.

  7. Vouw het varkenshaasje dicht.

  8. Leg de plakjes spek open naast elkaar, leg er het varkenshaasje op en rol het spek errond.

  9. Leg het opgevulde varkenshaasje zo’n 20 à 25 minuten op de barbecue.

  10. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen