Champagne wordt duurder

donderdag, 10 november, 2011 - 11:16

Vroege vogels zijn nu vast al aan het uitkijken naar de beste bubbels. Liefhebbers van het goedje zullen toch hun portemonnee mogen aanspreken want eind dit jaar en vooral begin volgend jaar zullen de champagneprijzen stijgen. Dat is een gevolg van de gestegen prijs van de druiven. "In sommige streken van de Aude-en-Champagne loopt de prijs per kilo al op tot 5 euro en voor sommige grand crus is dat zelfs 6 euro per kilo" laat Bruno Paillard, topman van champagnehuis Lanson-BCC, aan de wijnblog Decanter weten.

De prijs van de druiven is al enkele jaren aan het stijgen maar door de economische crisis houden de champagnehuizen de prijsstijgingen zoveel mogelijk binnen de perken. Volgens Carol Duval Leroy van het gelijknamige champagnehuis kunnen ze echter niet anders dan nu hun prijzen mee de hoogte in jagen. "De prijs van de druiven is de voorbije jaren sterk gestegen, wat betekent dat de winkelprijzen 3 tot 6 procent omhoog moeten."

Zullen we met de feestdagen 3 tot 6 procent meer betalen voor die nieuwjaarsdrink? Of houden we het bij een meer betaalbare cava of prosecco?