Normandische pannenkoek
Bereiding
Maak een licht deeg: doe de bloem en de eieren in een kom en voeg er onmiddellijk de melk aan toe. Roer dit alles met de garde tot een licht deeg. Voeg het snuifje zout toe en ook het zakje vanillesuiker en als laatste de gesmolten boter en de olie. Verhit een beetje arachideolie in de anti-kleefpan tot ze goed warm is.
Snij de appel dwars in dunne schijfjes (je hoeft het klokhuis er niet uit te halen, zo krijg je een mooi sterretje) Leg vier schijfjes in de pan en giet er onmiddellijk met een pollepel het deeg over. Zorg ervoor dat de appel goed vast zit. Bak langs beide zijden gedurende 3 minuten goudbruin. Moest het appeltje er toch een beetje uitvallen, giet er dan een beetje deeg bij.
Als je de appel de eerste keer omgedraaid hebt, strooi je de bovenste kant vol met kristalsuiker en leg er een paar klontjes goede boter op en draai de pannenkoek terug om door middel van een tweede anti-kleefpan te gebruiken.
Laat helemaal karameliseren en draai dan de pannenkoek terug om. Flambeer met Calvados en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be