Steak met bordelaisesaus

Ingrediënten

Steak Bordelaise is een klassieker. Hoe maak je nu een lekkere bordelaisesaus? Met dit recept wordt het een lekkere bordelaise.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de steaks met peper en zout. Neem een braadpan, doe er wat boter in en bak de steaks. Haal de steaks uit de pan en blus de pan met water.

  2. Roer het aanbaksel van de steaks los met de garde. Voeg een eetlepel rundsbouillon toe en giet de rode wijn erbij. Voeg tijm en laurier toe en laten inkoken tot de helft.

  3. Werk op met koude echte boter voor de binding van de saus. Voeg het fijngesneden sjalotje toe.Laat de saus nog één maal opkoken.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231

Bordelaise

1. Vervang de boter als ze aangebrand is
2. Gebruik wijn met weinig tannine
3. Zeef de saus