Hartige flensjes

Ingrediënten

  • 200 gr spekblokjes
  • 20 gr gesmolten boter
  • arachide-olie
  • gehakte peterselie
  • ½ l melk
  • 200 gr ham in blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look versnipperd
  • geraspte kaas
  • snuifje zout
  • 4 eieren
  • 200 gr bloem
Beginner
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans

Bereiding

  1. Doe de bloem en de eieren in een kom en meng met een garde. Voeg de melk beetje bij beetje toe, terwijl je goed roert. Voeg het zout, de gesmolten boter en een scheutje arachideolie toe en roer door

  2. Zet een anti-kleefpan met arachideolie op een hoog vuur. Bak de paprika, spekblokjes, ham en look even aan in de pan. Overgiet alles met het deeg.

  3. Strooi de peterselie erover en laat ong. 3 min aan elke kant bakken. Strooi de geraspte kaas erover en nog wat extra peterselie en dien op.

0
Nog geen stemmen

Hartige flensjes

1. Gebruik gewone bloem
2. Voeg meer eieren toe
3. Bak de vulling in de pan

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812