Dip ze! 7 Zomerse dipsauzen om bij weg te dromen!

Dip ze! Zomerse dipsauzen om bij weg te dromen
maandag, 14 juli, 2014 - 11:45
vegetarisch

Mijn laatste probeersel was olijventapenade met wat citroen, koriander en gember. Smaakte prima: gekoeld geserveerd en fris van smaak, zoals het een goeie dipsaus betaamt. De grote voordelen van dips zijn dat je er snel, eenvoudig en verrassend mee uit de hoek kan komen én dat je ze een dagje op voorhand al kan bereiden. Bovendien kan je er alle kanten mee uit: als aperitiefdip bij chips, als hapjesbeleg op een geroosterde stukje stokbrood, als spread op je boterham of als smaakmaker op je zomers buffet.

Tover ze in zoveel mogelijk geuren, kleuren en smaken en je zal zien dat je gasten er de vingers bij aflikken!

 1. Artisjok met rode bietendip

Deze felroze rode bietendip kan je prachtig serveren in het hart van een groene artisjok die je vastzet in een weckpot gevuld met zwarte bonen. Smullen!

Recept

2. Kikkererwtenhummus

Deze lichtbruine kikkererwtenhummus serveer je best in een kleurig schaaltje met wat paprikapoeder, een schijfje citroen en wat kikkererwtjes bovenop. Want niet alleen de mond, maar ook het oog wil wat.

Recept 

3. Trio van dips

Met deze guacamole van feta, auberginekaviaar en pesto scoor je gegarandeerd. Drie toppertjes die fris geserveerd om van te likkebaarden zijn! Wat het recept verzwijgt, is dat je de avocadopit best in de guacamole legt eens die klaar is. Zo blijft hij zijn glanzend groene kleur behouden.

Recept 

4. Pesto van gele paprika

Nice, smooth and easy: dit receptje is letterlijk in een handomdraai klaar. Snijden, koken, blenden, kruiden en klaar! De zon op je bord in no time.

Recept 

5. Linzendip

Linzen zijn supervoer! Net zoals alle peulvruchten zijn linzen heel geschikte vleesvervangers. Ze zijn uiterst rijk aan vezels, proteïnes, mineralen, ijzer en fosfor. Vaak lees je dat linzen bijna een uur lang moeten koken, maar dat is onzin. Op die manier kook je alle structuur en voedzame eigenschappen uit de linzen en stinkt je keuken naar vieze kool. Tien tot twintig minuten koken volstaat om een heerlijk potje linzen te koken. Voeg daar nog wat verse gember, knoflook, kurkuma, tomaat, komijn en koriander aan toe en deze dip kan niet meer stuk.

Recept