Trio van dips: pesto, guacamole, auberginekaviaar
Ingrediënten
Guacamole
Guacamole
-
50 gr feta
Guacamole
Guacamole
-
½ limoen
Guacamole
-
handjevol koriander
Guacamole
-
guacamolekruiden (eventueel)
Auberginekaviaar
Auberginekaviaar
Auberginekaviaar
Auberginekaviaar
-
1 takje peterselie
Auberginekaviaar
-
handjevol pijnboompitten
Auberginekaviaar
-
handjevol basilicum
pesto
-
50 gr pijnboompitten
-
100 gr zongedroogde tomaatjes
-
50 gr versgeraspte parmezaan
-
1 teen look
-
3 extra vierge olijfolie
Bereiding
Guacamole van feta: Haal het vruchtvlees uit de avocado’s. Verbrokkel de feta en snij het chilipepertje fijn. Voeg het limoensap en de koriander toe en pureer alles samen in een keukenmachine. Breng op smaak met peper, zout en guacamolekruiden.
Auberginekaviaar: Prik met een vork veelvuldig gaatjes in de aubergine. Leg de aubergine op een rooster in een voorverwarmde oven van 200° C voor 20 minuten. Haal de aubergine uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder de schil en pureer het vruchtvlees samen met de pijnboompitten, het citroensap en de basilicum. Snij de kerstomaatjes in kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes. Meng onder het gepureerde mengsel en breng op smaak met komijn, peper en zout. Laat afkoelen voor het opdienen. Garneer met een takje peterselie.
Pesto van zongedroogde tomaatjes: Kleur de pijnboompitten kort in een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof. Plet het teentje knoflook en hak fijn. Doe alles samen in de keukenmachine en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Als het te droog is, voeg wat olijfolie toe. Als het te nat is, voeg wat parmezaan toe.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be