Artisjok met rode bietendip
Ingrediënten
-
250 g gekookte rode biet
-
150 g ricotta
-
1 el olijfolie
-
2 el citroensap
-
1 citroen
-
20 peperbollen
-
1 artisjok
-
toastjes
-
droge zwarte bonen / rijst / ... (als decoratie)
Bereiding
Snij de citroen in schijfjes en kneus de peperbollen.
Pers de schijfjes uit in een ruime pot met water en doe de peperbollen erin.
Kook de artisjok hierin +/- 45 minuten gaar.
Pureer de bieten en de artisjokharten in de keukenrobot.
Was de bieslook en snipper fijn.
Verkruimel het bouillonblokje.
Schep de ricotta, olijfolie, fijngesnipperde bieslook, citroensap en de bouillonkruimels door het bietenmengsel.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap.
Haal de binnenste bladeren uit de artisjok en vul dit op met de rode bietendip.
Zet de artisjokken in een pot met droge bonen en serveer koel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be