Artisjok met rode bietendip

Ingrediënten

Deze felroze rode bietendip kan je prachtig serveren in het hart van een groene artisjok die je vastzet in een weckpot gevuld met zwarte bonen. Smullen!

4 personen
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. Snij de citroen in schijfjes en kneus de peperbollen.

  2. Pers de schijfjes uit in een ruime pot met water en doe de peperbollen erin.

  3. Kook de artisjok hierin +/- 45 minuten gaar.

  4. Pureer de bieten en de artisjokharten in de keukenrobot. 

  5. Was de bieslook en snipper fijn.

  6. Verkruimel het bouillonblokje.

  7. Schep de ricotta, olijfolie, fijngesnipperde bieslook, citroensap en de bouillonkruimels door het bietenmengsel.

  8. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap. 

  9. Haal de binnenste bladeren uit de artisjok en vul dit op met de rode bietendip. 

  10. Zet de artisjokken in een pot met droge bonen en serveer koel. 

0
Nog geen stemmen