Hummus

Ingrediƫnten

  • 1 pak droge kikkererwten (of twee blikken van 425 ml)
  • 1 dl goede olijfolie
  • 1 th lepel komijnpoeder
  • peper en zout
  • 1 teentje look
  • 4 el verse koriander
  • sap van 1/2de citroen
  • 1 el tahini (sesampasta)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Laat de droge kikkererwten 1 nacht in water weken.

  2. Kook ze minstens 5u tot ze heel zacht zijn (of gebruik uit blik).

  3. Laat de kikkererwten uitlekken. Kruid met komijn, peper, zout en koriander. Voeg de tahini toe en giet de olijfolie erbij.

  4. Cutter tot je een gladde massa bekomt. Serveer met pitabroodjes.

0

Nog geen stemmen

Hummus

1. Laat de droge kikkererwten veel langer koken
2. Voeg geen kookvocht toe, wel olijfolie
3. Gebruik een cutter om het mooi glad te krijgen