Kookboek - Claudia kookt klassiek

donderdag, 26 september, 2013 - 14:06
kookboeken

In 2009 ontving Claudia Allemeersch de titel van ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’. Nu, drie jaar later en vijf kookboeken verder, stelt Claudia haar nieuwste boek ‘Claudia kookt klassiek’ voor. Toen Claudia zich inschreef voor de eerste editie van De Beste Hobbykok van Vlaanderen, had ze nooit kunnen denken dat ze nu hier zou staan. “Toen ik mij in 2009 inschreef voor De Beste Hobbykok wou ik in eerste instantie meedoen aan een wedstrijd en was ik niet echt bezig met een televisieprogramma. Moest ik daarvoor het programma al eens gezien hebben, denk ik niet dat ik ooit zou meegedaan hebben”, vertelt Claudia. Maar toch is ze enorm dankbaar voor de kansen die ze daardoor gekregen heeft. Ze heeft haar angsten overwonnen en wordt nu veel meer geapprecieerd voor wat ze doet, zelfs door grote chefs.

Voor haar vijfde boek ging Claudia een jaar lang les volgen in de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Claudia’s ogen twinkelen als ze vertelt over de enthousiaste mensen die ze daar leerde kennen en het feit dat ze met open armen ontvangen werd. Zelf kreeg Claudia les van, naar eigen zeggen, de meest strenge en punctuele leraar. “Je mag best les volgen bij mij, zei hij, maar je moet wel alles proeven wat we maken. Van zodra je iets niet wil proeven, gaat het niet meer door”, vertelt Claudia. Zo heeft ze smaken en producten leren eten waar ze voorheen niet echt voor stond te springen, zoals bijvoorbeeld orgaanvlees en merg.

In haar nieuwste boek brengt Claudia meer dan 85 recepten naar voren, allemaal van A tot Z uitgelegd en begeleid door mooie foto’s. We vroegen haar hoe ze, na een jaar les volgen, de recepten kon selecteren die ze in het boek wou. 
“Ik merkte dat ik als Beste Hobbykok toch nog problemen had met bepaalde bereidingen, die toch vaak de basis zijn van een goed gerecht. Bijvoorbeeld een goede bruine fond maken, dat kon ik niet goed. Alle basisgerechten die ik, toen ik hier op school aankwam, nog niet helemaal onder de knie had, wilde ik in het boek.”


Claudia geeft wel mee dat ze nog veel gerechten heeft moeten schrappen, zoals bijvoorbeeld hutsepot. Ze fluistert ons nog toe dat er dus een grote kans bestaat dat er nog een tweede ‘Claudia kookt klassiek’ zal volgen...

Binnenkort kun jij het boek winnen.

Ontdek nu al een aantal recepten:

Uiensoep met witbier

Bourgondische slakken met lookboter

Kalfszwezeriken met linguine en garnalensaus

Sinaasappel op Turkse wijze

Gevulde amandelschuimkoekjes met confituur en chocolade