Sinaasappel op Turkse wijze

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Klop de room met de poedersuiker stijf (= chantillycrème), vul er een spuitzak met getand spuitmondje mee en plaats in de koelkast.

  2. Schil ondertussen de sinaasappels rauw (à vif). Snijd ze in gelijkmatige plakjes, schik ze in een vlakke schaal en besprenkel ze rijkelijk met sinaasappellikeur. Overgiet ze met de gekruide suikersiroop tot ze net onder het vocht zitten.

  3. Laat afkoelen en plaats ze 6 uur (of een hele nacht) in de koelkast.

  4. Garneer met de chantillycrème, een kruidnagel en enkele muntblaadjes.

  5. Serveer er eventueel een bolletje roomijs bij en je hebt een heerlijk zomers nagerecht.

0
Nog geen stemmen

Claudia kookt klassiek

Recepten 

Claudia Allemeersch

 

Uitgeverij 

Lannoo

 

ISBN 

978 94 014 0433 4

Lees meer over het boek >>>