Gevulde amandelschuimkoekjes met confituur en chocolade
Ingrediënten
-
¼ citroen
-
125 gr eiwit
-
snuifje zout
-
30 gr kristalsuiker
-
80 gr amandelpoeder
-
50 gr bloemsuiker
-
10 gr bloem
-
10 gr aardappelzetmeel
-
150 gr amandelschilfers
-
boter
-
400 gr confintuur (abrikozen- of andere)
-
250 gr donkere chocolade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Wrijf een kom in met het stukje citroen, doe er het eiwit in en het zout.
Voeg er 10 gram kristalsuiker bij en klop dit tot een luchtige massa. Voeg er vervolgens geleidelijk de rest van de kristalsuiker bij en klop verder tot je een luchtig en stevig beslag krijgt.
Meng het amandelpoeder, de poedersuiker, de bloem en het zetmeel door elkaar en spatel alles voorzichtig door het stevige eiwitschuim.
Doe het beslag in een spuitzak en spuit gelijke dotjes op een ingevette en heel licht bebloemde bakplaat. Strooi er de amandelschilfers over en verwijder de overtollige door ze er met een opwaartse beweging af te schudden.
Bak de koekjes gedurende ongeveer 8 minuten op 190 °C, tot ze mooi lichtbruin zijn. Laat de koekjes omgekeerd afkoelen.
Bespuit de onderkant van de helft van de koekjes met de confituur en plak er de andere koekjes op. Bestrooi ze aan beide kanten met wat poedersuiker.
Laat 150 gram chocolade smelten tot 40 °C en voeg er al roerend met een spatel de rest van de chocolade bij. Laat afkoelen tot 32 °C. Dompel de zijkant van de koekjes voor een derde in de chocolade en leg ze op bakpapier om de chocolade te laten opstijven.
Bewaar de koekjes in een koekjestrommel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be