Kalfszwezeriken met garnalensaus en linguine

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Degorgeer (weeek in koud water) de kalfszwezeriken en blancheer ze. Spoel ze volledig koud en pareer (verwijder alle vliesjes) ze. Leg ze in een schotel tussen een doek en zet ze onder druk in de koelkast.

  2. Pel de garnalen.Stoof de garnalenkoppen in hete olie en bak er de fijngesneden ui en wortel bij. Tomateer, singeer (bestrooi met bloem) en bevochtig met de cognac, de witte wijn en de visfumet.

  3. Voeg er de fijngesneden selderij en de peterseliestengels aan toe en breng al roerend aan de kook. Kruid met zout en peper van de molen en kook dit alles gedurende 15 minuten op een laag vuur.

  4. Passeer de saus door een zeef, proef en kruid bij indien nodig. Werk de saus af met een klontje koude boter.

  5. Bereid de linguine. Zet de linguine op in kokend gezouten water met een scheut olie erin. Kook de linguine beetgaar, giet ze af, spoel ze even onder koud water en wentel ze kort in warme gesmolten boter, gekruid met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

  6. Snijd de zwezeriken in gelijkmatige plakken, kruid ze, wentel ze in de bloem en verwijder de overtollige bloem. Bak ze aan alle kanten mooi bruin in beurre noisette en bak ze verder gaar op een matig vuur.

  7. Draai de linguine spiraalvormig op met een tweetandkeukenvork en schik dit op de borden, nappeer met de saus en schik er de gebakken plakjes kalfszwezerik bovenop.

0
Nog geen stemmen

Kalfszwezerik

De zwezerik is een klier die uit twee delen bestaat: de hartzwezerik is rond en vrij compact, en de keelzwezerik is langwerpig en eerder los van structuur. De hartzwezerik is groter en malser dan de keelzwezerik. De zwezerik is een van de weinige dierlijke voedingsmiddelen die vitamine C bevatten. Zwezeriken bevatten veel cholesterol. Eet ze dus met mate…

Claudia kookt klassiek

Recepten 

Claudia Allemeersch

 

Uitgeverij 

Lannoo

 

ISBN 

978 94 014 0433 4

Lees meer over het boek >>>