Ode aan de soep: daarom zijn we fan van soep!

Ode aan de soep: daarom zijn we fan van soep!
woensdag, 27 januari, 2016 - 11:04

Winter, zomer, herfst of lente...een soepje past altijd. In de zomer kan je kiezen voor een verfrissende gazpacho. In de winter of de herfst krijg je het zeker lekker warm van een bord dampende soep.

Soep is ook de ideale restverwerking. Nog wat groenten in de frigo liggen. Snij ze grof, breng aan de kook met bouillon, mix ze en geniet van een heerlijke verse soep.

 

 

In de afwerking kan je ook variëren. Een beetje room, verse kruiden zoals koriander of kervel, specerijen zoals kerrie of cayenne, wat kokos, het kan allemaal.

 

 

 

Een voorgerecht, een hapje, een hoofdgerecht of een lichte lunch of avondmaal, ook dat is geen probleem. Bovendien is soep gezond en zit het boordevol vitamientjes. Altijd handig natuurlijk.

Nog niet overtuigd? Snuister dan eens door onze recepten en serveer vanavond ... soep.

 

Alle soeprecepten