Zelf vanille-ijs maken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 1 l volle melk
  • 8 eigelen
  • 250 gr suiker

Vanilleroomijs, het is en blijft een klassieker en de meest populaire smaak. Zelf eens maken? Dat doe je zo!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Mix eigelen met suiker tot schuimige massa (= au ruban). 

  2. Snij de vanillestok open, doe hem in de melk en breng deze aan de kook. Giet de melk op het eierschuim. Doe het geheel terug in de pot en vaneer (roer constant met een houten lepel op een zacht vuurtje tot het gebonden is). Het geheel mag zeker niet koken.

  3. Wanneer de massa gebonden is, van het vuur halen en de pot in een bodem water in de gootsteen zetten. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai af.

5
Average: 5 (1 vote)

Ijs maken

1. Vaneer voldoende
2. Laat het beslag voldoende afkoelen

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553