Meringue maken

Ingrediënten

Te veel eiwit? Maak dan zelf eens meringue. Lekker bij ijs of uit het vuistje :)

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Doe het eiwit in een kom en voeg er de griessuiker bij. Mix goed. Verwarm de oven op 120 graden. Blijven mixen tot je de strepen van de kloppers ziet. Klop er op het einde nog de bloemsuiker en de lepel maïszetmeel onder. Mix het geheel goed aan alle kantjes.

  2. Spuit het eiwit op bakpapier met voldoende ruimte tussen de verschillende meringues. Bak gedurende 1 uur op 120 graden met de oven op een kier zodat het vocht weg kan.

0
Nog geen stemmen

Meringue

1. Het eiwit zuiver houden en afwegen
2. Klop het eiwit goed met de suiker
3. Gebruik dubbel zoveel suiker als eiwit
4. Nooit spuiten op aluminiumfolie
5. Bak aan 120° met de ovendeur op een kier