Zelf kroketten maken

Ingrediënten

  • water
  • peper en zout
  • scheutje melk
  • 1 ei
  • 2 eigelen
  • 1 kg bintjes aardappelen

Onmisbaar met Kerstmis: kroketten!

Beginner
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze goed gaar. Pureer ze door een roerzeef en kruid met peper en zout. Voeg ei toe, roer tot een homogene massa.

  2. Vul de krokettenmachine en duw goed aan. De kroketten in gelijke grootte snijden en een nacht koud zetten. Haal de kroketten uit de koelkast en rol ze door de bloem.

  3. Zet de frietketel op 200°. Klop eigeel los en doe er een beetje water bij. Dop de kroketten in het eigeel, daarna in het paneermeel, dan opnieuw in het eigeel en opnieuw in het paneermeel. Je paneert ze eigenlijk dubbel. Dop het mandje in de frietketel 1cm onder en leg de kroketten er voorzichtig in. Bak ze goudbruin op 180°.

3.5
Average: 3.5 (2 votes)

Kroketten maken

1. Vermijd alle vocht
2. Voeg geen boter toe aan de puree
3. Leg niet te veel kroketten ineens in het frituurmandje

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714