Hapje: miniballetjes in tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 kg varkensgehakt
  • bloem
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 nootje boter
  • 1 el tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden

Wie lust geen balletjes in tomatensaus? Een echte klassieker uit de Belgische keuken...

Dit kan iedereen
10 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Rol kleine balletjes van het gehakt en rol ze allemaal door de bloem.

  2. Neem een braadpan en smelt boter. Bak de balletjes mooi goudbruin in de pan.

  3. Snijd de ui en de look fijn en voeg toe. Voeg de tomaten en ook een eetlepel tomatenpuree toe. Kruiden met italiaanse kruiden. 10 minuten het deksel erop en afkruiden met peper en zout.

  4. Serveer in een schotel. Plaats een aantal prikkertjes op de balletjes.

5
Average: 5 (2 votes)