Vijf recepten om je kerstboom met eetbaar lekkers te versieren!

Vijf recepten om je kerstboom met eetbaar lekkers te versieren!
maandag, 12 december, 2016 - 14:40

We geven je daarom vijf ideetjes. Opgelet, we garanderen niet dat je kerstversiering blijft hangen tot Kerstmis, want misschien eet je ze al allemaal op. Trouwens, leuk ook om samen met de kinderen te maken.

1. Zandkoekjes

Zandkoekjes zijn zowat de basis der koekjes. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en steek er vormpjes naar keuze uit. Nog een gaatje, een lintje en wat versiering zoals suikerpasta of eetbare stiften en je hebt je eerste versiering al beet.

Bekijk hier het recept voor zanddeeg.

 

2. Chocoladesnoephartjes

Leg twee snoepstafjes in hartvorm op een bakpapiertje. Smelt wat witte chocolade, laat die even afkoelen tot kamertemperatuur en stort uit tussen de twee snoepjes. Versier met parels of sterretjes en laat opstijven. Nog een lintje en nummer twee is een feit.

Tip: let bij het smelten van de chocolade op dat je niet te warm gaat. Anders verbrandt de chocolade en kristalliseert die.

 

 

3. Cakepopsneeuwmannetjes

We toonden je eerder al hoe je cakepops moest maken: restjes cake met roomkaas op een stokje (het recept). Een sneeuwmannetje krijg je eenvoudig door een cakepop in witte chocolade te dompelen. Versieren doe je met suikeroogjes, suikerpasta of eetbare stiften. Let wel: twee balletjes op elkaar kan te zwaar zijn. Hou het dan misschien bij een balletje. Nog een tip: steek er het touwtje door voor je het in de chocolade onderdompelt.

 

4. Gevulde hoorntjes

Smelt chocolade. Duw de hoorntjes even in de chocolade, laat even uitlekken en duw ze dan in suikerparels. Gebruik een ijzeren satéstokje om er twee gaatjes in te maken. Een touwtje erdoor en vul op met lekkers naar keuze. Verleidelijk om er van te snoepen, dat geven we toe.

 

5. Chocolade-snoephaakjes

Ook dit is eenvoudig. Smelt chocolade, dompel er de stafjes in. Laat uitlekken en versier met eetbare parels, glitters of iets anders.

 

Succes en smakelijk!