Vlees noch vis - Wereld Veggie Dag: Onze 10 favoriete vegetarische gerechten

dinsdag, 1 oktober, 2013 - 00:00
vegetarisch

Op VTM Koken staan er ook een heleboel heerlijke vegetarische gerechten, en wij hebben daar onze 10 favorieten uit geselecteerd.

1. Pompoenspaghetti met gorgonzola

Een spaghetti-pompoen is niet zo bekend bij ons. Het is een pompoen waar binnenin allemaal draadjes zitten, die je net zoals spaghetti kan bereiden en serveren. Doe daarbij een heerlijke zoute schimmelkaas, en je hebt een erg verrassend vegetarisch gerecht!

2. Vegetarisch vogelnestje

Ook van veel Vlaamse klassiekers bestaat een veggie-variatie. SOS Piet weet hoe!

3. Vegetarische quesadilla's

Mexico is dan niet misschien het veggie-land bij uitstek, deze heerlijke kaaspannenkoeken doen je zo het bestaan van vlees en vis vergeten!

4. Salade van geroosterde asperges, courgettes en manouri

Yotam Ottolenghi is veruit onze favoriete veggiechef. Wat hij met groenten doet, is gewoon pure magie!

5. Vegetarische pizza's

We staan er eigenlijk niet echt bij stil, maar veel pizza's zijn vegetarisch. Deze versies zijn ideaal om groenten aan je kinderen te verkopen.

6. Pasta met auberginesaus

Van vegetarisch koken heeft onze nieuwe Hobbykok 2013 Bram Bonamie kaas gegeten. Ontdek deze heerlijke pasta met auberginesaus. En bovendien is dit recept ook nog eens lactose-vrij!

7. Falafel

De veggie-topper uit het Midden-Oosten: falafel. Het zijn gefrituurde bolletjes kikkererwtenpasta. Een ware delicatesse en heerlijk alternatief op pitavlees.

8. Romige erwtjespasta met munt

Vegetarisch koken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, of met onbekende ingrediënten die je enkel in de natuurwinkel kan vinden! Wij zijn helemaal verzot op deze pasta met hoog comfort-food gehalte.

9. Vegetarische préparé

Bij een veggie-dag hoort natuurlijk ook vegetarisch broodbeleg. Een heerlijk alternatief op vlezige préparé: deze spread met worteltjes. Je kan er zelfs ook een martino mee maken!

10. Open ravioli met boschampignons en aardpeer

"Oh nee, ik heb een etentje, en er komen ook vegetariërs!". Een noodkreet die vele hobbykoks wel eens uitroepen. Met deze sjieke open ravioli verras je vriend en vegetariër!