Salade van geroosterde asperges, courgettes en manouri

Ingrediënten

voor de basilicumolie

  • 75 ml olijfolie
  • 25 gr basilicumblaadjes
  • zout
  • ¼ th lepel zwarte peper
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Salade

Bereiding

  1. Het maken van de basilicumolie en het voorbereiden van de groenten kost aardig wat tijd. Begin met de tomaten. Verhit de oven tot 170°C. Vermeng de tomaten met 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat met de velkant naar onder. Zet ze circa 50 minuten in de oven tot ze halfgedroogd zijn. U kunt ze naar eigen smaak iets korter of iets langer in de oven laten. Ze zijn altijd heerlijk. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

  2. Breek het houtige deel van de asperges af en blancheer de asperges 4 minuten in ruim kokend water. Giet ze af en spoel ze koud onder de koude kraan. Laat ze goed uitlekken, doe ze in een schaal en meng er 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak door.

  3. Snijd de courgettes over de lengte in flinterdunne plakken op een mandoline of met een dunschiller. Meng er 1 eetlepel olijfolie en zout en peper door.

  4. Laat een geribbelde grillpan op hoog vuur een paar minuten goed heet worden. Gril de asperges en de plakken courgette. Keer ze na circa 1 minuut. Er moeten mooie grillstrepen op komen. Haal de groenten uit de pan en laat ze koud worden.

  5. Verhit de overgebleven 3 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de manouri 3 minuten aan elke kant tot hij goudbruin is. Leg de plakken op keukenpapier om uit te lekken. Of gril de kaas in de hete grillpan 2 minuten aan elke kant.

0
Nog geen stemmen

Ottolenghi, Het Kookboek

Recepten
Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi
Redactie
Hennie Franssen en Kien Seebregts
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers
Fotografie
Richard Learoyd
ISBN
978-90-5956-428-2